HTML

Albi trópusai

Néha gondolkodom azon, hogy vajon a trópusok listája, ami az irodalomelmélet szerint "kőbevésett", hogyan kapcsolható össze sok mai, kedvtelésből, de művészi szándékkal létrehozott alkotással, a személyiség szuggesztív produktumaival. Egy persziflázs, egy kép-komment, stb. aligha elemezhető klasszikus módszerekkel, pedig az "ékesszóláshoz" van valami közük. Mindegy, már nem fogok irodalomelméletből sem doktorálni:) ...Azért az ember néha ír ilyeneket, tapasztalatból tudom.

Bejegyzések

Kategóriák

Linkblog

Friss topikok

Nyilatkozat. Kijelentjük, hogy teljes mértékben tiszteletben kívánjuk tartani az alkotáshoz fűződő jogokat. Csak a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi céllal, egy pontosan körülhatárolt témájú szellemi utazás elmélyítése céljából vettünk kölcsön képeket. A jogtulajdonos kérésre ezeket töröljük. Kérjük, ezen nyilatkozatot egyúttal a kép tulajdonosa fogadja el a kölcsönvételhez történő utólagos hozzájárulásának megszerzésére irányuló kérelemnek.

Ó, bukott angyal-sereg

2014.01.06. 23:47 murcielago

Ó, bukott angyal-sereg, 
bánatosak, fényesek, 
olvadt testű mécsesek 
síri fényei; 
búsak, érzéketlenek, 
mint harangok, csengenek, 
rab visszhangok, fény-jelek 
tükörképei. 
Félig-szunnyadó szemek, 
gyöngédek, szerelmesek, 
könnyű ködben fürdenek - 
arcuk olyan finom. 

Konsztantyin Dmitrijevics Balmont (1867-1942)

(részlet)

fallen_angel.jpg

Kép: http://kiram.wordpress.com/2008/11/01/una-imagen-y-mil-palabras/

Szólj hozzá!

Címkék: versidézet

A bejegyzés trackback címe:

https://murcielago.blog.hu/api/trackback/id/tr965723935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.