HTML

Albi trópusai

Néha gondolkodom azon, hogy vajon a trópusok listája, ami az irodalomelmélet szerint "kőbevésett", hogyan kapcsolható össze sok mai, kedvtelésből, de művészi szándékkal létrehozott alkotással, a személyiség szuggesztív produktumaival. Egy persziflázs, egy kép-komment, stb. aligha elemezhető klasszikus módszerekkel, pedig az "ékesszóláshoz" van valami közük. Mindegy, már nem fogok irodalomelméletből sem doktorálni:) ...Azért az ember néha ír ilyeneket, tapasztalatból tudom.

Bejegyzések

Kategóriák

Linkblog

Friss topikok

Nyilatkozat. Kijelentjük, hogy teljes mértékben tiszteletben kívánjuk tartani az alkotáshoz fűződő jogokat. Csak a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi céllal, egy pontosan körülhatárolt témájú szellemi utazás elmélyítése céljából vettünk kölcsön képeket. A jogtulajdonos kérésre ezeket töröljük. Kérjük, ezen nyilatkozatot egyúttal a kép tulajdonosa fogadja el a kölcsönvételhez történő utólagos hozzájárulásának megszerzésére irányuló kérelemnek.

Fáradtangyal4

2012.08.13. 17:55 murcielago

        Elfáradtál, te szegény, mily csapzott lett koszorúd, jöjj, sápad már az alkonyi fény, szobám sötétbe borult. Vlagyimir Szolovjov - Elfáradtál...(részlet) (Ford.: Tóth Judit)

Szólj hozzá!

Címkék: versidézet

És porba hull

2012.08.08. 09:24 murcielago

  És porba hull Akár az ifjú Harcosok hava. Mint szárnya szegett Hattyú A lélek börtönében Lengyel Ferenc*: Ifjú Agamemnon** (részlet) http://www.regivilagrend.eoldal.hu/cikkek/versek/ifju-agamemnon.html A kép…

Szólj hozzá!

Címkék: versidézet vers-komment