HTML

Albi trópusai

Néha gondolkodom azon, hogy vajon a trópusok listája, ami az irodalomelmélet szerint "kőbevésett", hogyan kapcsolható össze sok mai, kedvtelésből, de művészi szándékkal létrehozott alkotással, a személyiség szuggesztív produktumaival. Egy persziflázs, egy kép-komment, stb. aligha elemezhető klasszikus módszerekkel, pedig az "ékesszóláshoz" van valami közük. Mindegy, már nem fogok irodalomelméletből sem doktorálni:) ...Azért az ember néha ír ilyeneket, tapasztalatból tudom.

Bejegyzések

Kategóriák

Linkblog

Friss topikok

Nyilatkozat. Kijelentjük, hogy teljes mértékben tiszteletben kívánjuk tartani az alkotáshoz fűződő jogokat. Csak a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi céllal, egy pontosan körülhatárolt témájú szellemi utazás elmélyítése céljából vettünk kölcsön képeket. A jogtulajdonos kérésre ezeket töröljük. Kérjük, ezen nyilatkozatot egyúttal a kép tulajdonosa fogadja el a kölcsönvételhez történő utólagos hozzájárulásának megszerzésére irányuló kérelemnek.

Ősi arcok a maiakban

2011.01.15. 19:34 murcielago

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fel tudjuk-e idézni 100, vagy 200 nemzedékkel ezelötti őseinket, az arcukat – lehetséges-e ez – akár az akadémiai, akár az alternatív történetírás alapján? A számítógép világában megsokszorozódott a szabadon hozzáférhető információk, beleértve képek tömege.   Igaz, a jelenkorra vonatkozó információ-halmaz bővül nagyon gyorsan, de hát az embertani típusok élettartama azért évezredekben mérhető, a mai jellegzetességek is általában a régmúltból erednek.

 

 „Composite faces” – képileg – jobbik esetben az átlagos és a tipikus között van félúton, rosszabb esetben pedig a véletlenszerű és az átlagos között valahol (most nem tekintve a humoros/bizarr variációkat). Nem mintha nagy véleményünk lenne az átlag fogalmáról (valljuk a közkeletű  bonmot-ot: a statisztika sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja –hasonlóan a bikinihez). Most azonban a magyar ősmúltban megnyilvánuló karakterek, kultúraközvetítő népek  arcának megjelenítése izgat minket. Kapcsolódó képes netjegyzetünk itt olvasható: oskutatas.blogspot.com/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: faces composite saját link

A bejegyzés trackback címe:

https://murcielago.blog.hu/api/trackback/id/tr602586347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.