HTML

Albi trópusai

Néha gondolkodom azon, hogy vajon a trópusok listája, ami az irodalomelmélet szerint "kőbevésett", hogyan kapcsolható össze sok mai, kedvtelésből, de művészi szándékkal létrehozott alkotással, a személyiség szuggesztív produktumaival. Egy persziflázs, egy kép-komment, stb. aligha elemezhető klasszikus módszerekkel, pedig az "ékesszóláshoz" van valami közük. Mindegy, már nem fogok irodalomelméletből sem doktorálni:) ...Azért az ember néha ír ilyeneket, tapasztalatból tudom.

Bejegyzések

Kategóriák

Linkblog

Friss topikok

Nyilatkozat. Kijelentjük, hogy teljes mértékben tiszteletben kívánjuk tartani az alkotáshoz fűződő jogokat. Csak a forrás megjelölésével, nem kereskedelmi céllal, egy pontosan körülhatárolt témájú szellemi utazás elmélyítése céljából vettünk kölcsön képeket. A jogtulajdonos kérésre ezeket töröljük. Kérjük, ezen nyilatkozatot egyúttal a kép tulajdonosa fogadja el a kölcsönvételhez történő utólagos hozzájárulásának megszerzésére irányuló kérelemnek.

Istenek fiai a Bibliában (1.)

2014.01.03. 08:00 murcielago

- És nem vettek észre semmit….* 1  -

(Spirituális nézetek az ősidőkről)

Szellemlények?

Ha valami biztosan nem kerül elő az alapfokú biblia-szemináriumokon, az a nephilim-kérdés (Istenek fiai/Istennők fiai/bnei HaElohim – áll a Bibliában szó szerint).  

A Biblia szerint tehát léteznek ezek a lények. A modern keresztény ember csak szellemi lényként tudja elképzelni őket, akiknek azért lehetőségük van emberi, fizikai testben megjelenni, quasi kísértetként. Bár a biblia-magyarázók általában tagadják, hogy kísértet lenne, mégis: nem valódi embernek tartják őket, akit nem lehet megkülönböztetni a valóditól (vagyis kísértet…). De miért ragaszkodik a modern keresztény ahhoz, hogy ezen entitásokat szellemi lényként képzelje el, mikor az üdvtörténetben ő saját magát, és Jézust is csak testi valójában tudja feltételezni (mármint a Földön)? Persze nem tudjuk a választ.

Az nephilek szellemi lényként történő felfogása a nemtelen angyalon keresztül (a szellemvilágban nincs nem, szex és házasság) kérdéseket vet fel, hiszen emberi alakban már van nemük…

Patrick Heron szerint a nephilimként említett lények „szellememberek” voltak, akik különböztek a földi hús-vér emberektöl. Nyilvánvalóan nem voltak alárendelve a fizika ismert törvényszerűségeinek, át tudtak menni a falon, szabadon közlekedtek az égitestek és a Föld között. A szellemembereknek nem okozott gondot, hogy gyönyörű külsejű, kivételes tudású és rendkívüli szexuális képességekkel rendelkező fiatal férfiként mutatkozzanak meg. Erről az apokrif Énok könyve részletesen ír. Akit kiszemeltek maguknak, ellenállhatatlanul az igézetük alá került.

Elkerülendő a szellemi lény-kisértet problématika ingoványát a továbbiakban egyszerűen abból indulunk ki, hogy valóban voltak olyan entitások, akik lejöttek a Földre – a 3 tér+1idő dimenzióba-, és tényleges szexuális viszonyt alakítottak ki az emberek leányaival, amely kapcsolatból az antik világ óriásai jöttek létre.

nephilim.jpg

 

Létezik e nephil-hatás?

„Abban az időben, amikor az istenek fiai bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nekik – sőt még ezután is – nephilek éltek a földön. Ők azok, akik ősidőktől fogva hatalmasak voltak – a sém népe (Ter. 6:1-4 , Sitchin fordítása).*2

A Bibliában (Ádámon kívül*3) Isten több fiáról lehet olvasni, ezeket ma angyaloknak, vagy bukott angyaloknak (démon) nevezik. Amikor a Biblia részletezi az angyalok feladatait, akkor őrző/felvigyázó tevékenység látszik a legősibb szövegekben, mai értelmezésben pedig hírnök-szerep (mármint Isten hírnöke, követe).

A nephilim nem óriásokat jelent (csak a leszármazottaik, a nephidem voltak óriások néhény generáción keresztül), hanem földi nőkkel szeretkező istenek fiait, azaz „bukott angyalok”at. (Gardner/Sitchin: A nephilim azt jelenti:”akik lebuktak”, „akik alászálltak” vagy „akik levettettek” ) *4

Énokot (mai fogalmak szerint feltehetően, mint felperest) meghallgathatták a vízözön előtti nagy nephidem-eljo*5 háború kapcsán. (Tudjuk, hogy a patriarchák közül csak Énok és Noé találkozott az Istennel.) A naphidem-et mai értelmezések teljesen elfajult korcs szörnyetegeknek tartják, akik gyakorlatilag kiirtották az eljo népet, miközben a nephilek sikertelenül próbálták visszatartani fiaikat. Kannibalizmus,a Föld élővilágának általános leromlása következett  be. Miután sok generáció eltelt a fajkeveredés kezdete óta, maga az eljo nép (akik Noéig az emberiség volt) is teljesen kevert lett.

A Biblia a régi idők hőseinek, híres-neveseinek nevezi őket, de itt a hős jelzőt nem a pozitív értelmében kell venni. Inkább olyan értelemben, hogy brutalitásuknál és hatalmas testi erejüknél fogva az átlagemberekhez képest valóban győzhetetlen bajnokok voltak. Viszont teljesen felborították a biológiai egyensúlyt, tönkretették a környezetet, vele a táplálékláncot, és lerombolták a természet egyensúlyát, a szellemi rontásról nem is beszélve.

Ez hát a valós eredete az ókori legendák kentaurjainak, minotauruszainak, szörnyeinek és titánjainak, akik az "istenek fiai" voltak. Így valóban, illetve a szó szoros értelmében kell venni azt, hogy minden test megromlott, és az egész élővilágra kihatott a romlás valamilyen fokon.

 

Valóban kipusztultak a Vigyázók leszármazottai?

Járek (Énok apja) idején a Mindenható már fogságba vetette a lázadó angyalokat (azok vezetőit?), de ez láthatóan kevés volt a megoldáshoz, mivel a genetikai elfajulást nem tudta orvosolni. Úgy tűnik, a hibridek genetikai értelemben nem voltak képesek stabilizálódni („akik közül egy sem volt egyforma”).

Ennek az egész genetikai buktának végérvényesen a vízözön vetett véget. Az emberek és más élőlények mellett négyszázkilencezer óriás is elpusztult (Báruk szerint, aki Jeremiás próféta írnoka és társa volt). Részint egymást irtották ki, részint jött a vízözön. A vízözön után újra megjelentek a nephilek, de sokkal gracilizáltabb formában. A vízözönnek is lehettek esetleg túlélői, ugyanakkor az óriás-növekedés a Földön nem optimális az ember számára, ezért az ezt okozó génkombinációk előbb-utóbb kiszelektálódnak a populációból.Az istenek fiai újra a Földre kellett, hogy látogassanak.

Mint arra többen rámutattak, a Noé-történetben nem lehet nem észrevenni a genetikai szálat: minden fajból néhány példány, az emberből 8 fő elég lehet a genetikai program újratervezéséhez. Ez úgy tűnik elég sikeres lett, annak ellenére (vagy annak köszönhetően?), hogy a nephilek újra gént adtak a közös vállalkozásba („A királyság újra alászállt az égből”). Ez utóbbi „berontáskor” a nephilek már nem is lettek bebörtönözve, elvileg lehet még most is hatásuk az emberiség történelmére.

A Biblia az újra megjelenő óriásokra (vagy nephidemre) mint Kánaán-i és Moab-i népekre, ill. filiszteusokra utal: (kananeusok, refaimiták, emeusok, anakimek, szamszummiták, emkiták, enakiták, stb.) Az ő - most már emberek által történő - kiirtásukat valószínűleg eltúlozza a Biblia. Az óriás növekedést és a jelenleginél jóval hosszabb életkort okozó génkombinációk ugyanis természetes szelekció révén is eltűnnek a populációból.

 

Befejezés...?

Akárhogyis értékeljük mindezeket, a nephil-hatás azt erősítette tovább sok hiba és úttévesztés ellenére, hogy az ember nem a Földről származik, és igazi otthonunk Isten mellett van, vagy legalábbis a tiszta Szellem egy nem fizikai, paradicsomi birodalma. A Föld egyfajta játszótér, ahol szabadon megtapasztalhatjuk a hús összes örömét, feltéve, hogy felfogjuk, hogy egy nagyobb dimenzió-számú Univerzum holografikus kivetülései vagyunk.

Nyilvánvaló, hogy a spirituális evolúció valamiféle ösvényén haladunk. Ténylegesen egy sámán utazáson veszünk részt, csupán még esetlen gyermekek vagyunk, akik a szent dolgok képzett kezelőjévé igyekszünk válni. Tanuljuk, hogyan kezeljük a képlékenységet, ami a Világmindenség szerves része, ahol az elme és a valóság egy kontinuum (folytonosság).

Terence McKenna így ír: a lélek létezésének felismerése pillanatáról apokaliptikus képességeinek kibontásáig nagyjából 50 ezer év telik el. Kétségtelenül e krízis utolsó történelmi pillanataihoz értünk — jelenlegi egyetemes, mindenre kiterjedő krízisünk magában foglalja a történelem, az idő és a tér végét, és az oly régóta megálmodott győzelmet a halál fölött. Ténylegesen közelítünk a bolygó élővilágának lehetséges legnagyobb eseményéhez - az élet kiszabadításához az öntudatlan Anyag sötét bábjából…

------

Bár az is lehet, a jövőben még vár ránk egy vízválasztó, amely különösen súlyos lesz, mivel a nephil-elemet az emberiség minden erővel megpróbálta kivetni magából, igaz nem járt teljes sikerrel…

  

*1 „És nem vettek észre semmit, mígnem eljött az özönvíz és mindnyájukat elragadta, akképen lesz az ember Fiának eljövetelekor is.” . Mt. 24,37-44

*2 A nephil, nephilem nevet pedig szokták használni a leszármazottakra, a hibrid, „óriás” lényekre is, összefoglalóan megnevezve így a nephileket és leszármazottaikat.

A sumérok szentként tiszteltek egy rejtélyes dolgot, amit ők „álló tűzkőnek”, sem-an-nának neveztek. Ebből származik a manna, a szent kenyér is. Laurence Gardner: A Grál-királyok eredete, 150.o.

*3 A Bibliában az emberek közül Ádám, és akikben megtörténik az Istentől való újjászületés, azok mind Isten fiai,ez utóbbiak Krisztusban új szellemi teremtményekként válnak azzá.

*4 Nem minden biblia-magyarázó/fordító fogadja el a fizikai óriás-növekedés tényét, vannak, akik szerint átvitt értelemben hatalmaskodókról van szó, akik óriásnak képzelik magukat.

*5 Eljo a Homo sapiens sapiens megjelenése előtti, a nephilimtől teljesen hibridizált „előző” emberiség, amely több ok miatt gyakorlatilag kipusztult. Vannak szerzők, akik összefüggést látnak a Neandervölgyivel.

 

 

Kép: Giovanni Francesco Barbieri (Guercino) 1591-1666

Szólj hozzá!

Címkék: angyalok biblia óriások nephilim istenfiak miniesszé spirituális nézetek

A bejegyzés trackback címe:

https://murcielago.blog.hu/api/trackback/id/tr355720839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása